Pályázat

Gyártástechnológia modernizációt középpontba helyező varrodafejlesztés, termék és digitális print tervezés fejlesztés a fő koncepciónk.  Ezekhez pedig értékesítés növelés kapcsolódik,  divathéten és online showroomban való részvétel formájában. A mintakollekcióink fejlesztése minden szezonban a saját műhelyünkben indul el, és együttműködésben valósul meg printüzemmel és külsős varrodával. A márka egyik védjegye a saját minta tervezés és a különböző anyagminőségek társításának vizsgálata majd beépítése. Ehhez szeretnénk hatékony gépeket beszerezni olyan szoftverekkel kiegészítve, amelyek a minta- és formatervezésben és kivitelezésben meggyorsítják a munkánkat, e mellett az állandó megújulással működő iparág elvárásainak lehető legjobban tudunk megfelelni.  Így bővíteni tudjuk saját gyártó kapacitásunkat is -  amely jelenleg a minimumon működik az ismert okok miatt – így a kollekciók mellett egyedi megrendeléseket is teljesíthetünk. A projekt kivitelezéséhez munkaerő kapacitásnövelés is szükséges.

A fenntarthatóság a márkánknál a kezdetektől fogva fontos. A szabásainknál - minél kevesebb hulladék,  anyagválasztásnál – forrás, összetétel, előállítás – és a hulladékfeldolgozásnál is tudatosan döntünk.

A fejlesztendő kollekcióknál szeretnénk kidolgozni egy olyan moduláris design és gyártási rendszert, ami lehetővé tenné a gyártás optimalizálását. Ezzel megvalósul az a célunk, hogy minimalizáljuk a raktártételt és a legyártott, eladásra váró és a divatra jellemzően gyorsan elévülő kollekciókat. A fenntarthatóság számunkra kiváló minőségű, érték- és időtálló darabok létrehozását jelenti. 

Célunk továbbá, hogy új eladási csatornákat és felületeket találjunk, ezért vásáron is részt szeretnénk venni, valamint online showroomba bekerülni. Ehhez kapcsolódó marketing- és szóróanyagok a kollekciók értékesítésítéséhez szükségesek. A saját és külsős webshop működését tennénk hatékonyabbá a termékek gyors és jó minőségű fotózásával, videóanyagok készítésével, amelyek a kommunikáció elengedhetetlen részei.

Célunk varrodánk modernizálása, informatikai eszközeink megújítása és a munkakörülmények javítása. A géppark minősége az elvárt technológiai megoldásokhoz alapfeltétel. Az informatikai eszközök hatékonysága a tervezéstől kezdve a piacra kerülésig hat. A webshopok, mint erősödő eladási felületek gyors reagálást igényelnek, ezért van szükség a fejlesztésére,  vásárokon és showroomokban megjelenésre, ahol több eladási csatornához jutunk.

VEKOP-1.2.7-20-2021-00018
A Stúdió Artista Kft. technológiai és üzleti fejlesztése
Stúdió Artista Divatház Korlátolt Felelősségű Társaság 
Támogatás összege (Ft) 19 673 377
Összköltség (Ft) 28 104 825
A projekt megvalósításának kezdete 2021.03.15.
A projekt fizikai befejezésének határideje 2022.09.15.